Зона преливања

ЛеЗ 0009209 Зона преливања. Леонид Шејка. - ...Улазећи, дакле, у Ђубриште, могао сам без задржавања да пођем у правцу Замка, али, као што рекох, ја сам једва знао за његово постојање и, с друге стране, хтео сам да испитам све могућности, све пролазе, а још више, све ћорсокаке око великог пространства, које зовем Ђубриште. Оно је преда мном у целој непрекидности и у димензији која не може да се сагледа, да се премери, тако да од целе површине испитујем један мали део, мој део. Што се тиче Града, њега сам могао да реконструишем на основу свега овога разбацаног по Ђубришту, што је, у ствари, била одбачена неупотребљивост, а за мене много више од тога – један космос, независан од Града, иако се Ђубриште преливало у Град или чак поклапало са њим, што је вероватно и условило да сам, лутајући по Ђубришту, зашао у Зону преливања и с тешким напором свести успео да схватим да је то што имам пред собом у ствари Град.

АЛБУМ СЛИКА > Мрље

АЛБУМ СЛИКА > Мрље (...) Мало - помало, све боље откривам моћ белина и оног што је написано на белом до бескраја. Постоји азбука снега, азбука процветалих трешања и нарциса, азбука јасмина, и многе друге тајне азбуке, којима су невидљивим мастилом написане књиге које сањају књижевници и сврзислова. Књиге не треба писати, већ читати, пошто су најбоље већ написане. Написао их је тајном азбуком Господ када се сажалио на дивна огледала вода у којима је венула лепота. Читање је корисније од писања и надметања, јер читати може свако ко је научио и обичну азбуку, а надметати се са Богом није допуштено ни анђелима... Иван ЛУКИЋ (1986) (Из рукописа Ластавичји ибришим)

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Идеално место за ваше рекламе

Идеално место за ваше рекламе
Далеко , далеко

Седамдесете

Не  да ли су расветљене седамдесете године минулог века, у СФРЈ, у Београду, и осталим републикама Југославије, него да ли је  сасвим довољно прекрила прашина, много тога,  и заборав, који ће се свима обијати о главу на Балкану  и у 21. веку? Па и генерацијама које тада нису биле рођене и немају везе са тим?
..
..

ЈЕДНА СТРАНИЦА ИЗ ЛИСТА "МЛАДОСТ" -"Младост" на радним акцијама - Ђердап. - ЗЛАТНИ ЧАМРИ. Извештач М. Краговић
Факсимил читаве странице из листа "Младост"


..ЛеЗ 0008168  ШТА ТРАЖЕ МЛАДИ ПИСЦИ / Милисав Савић

Факсимил чланка штампаног у "Младости"

ЛеЗ 0008167  

 .     Pro et contra. SUŽENI "VIDICI". Kud se denuše ambicije poznatog književnog lista beogradskih studenata? / Milan Vlajčić

Faksimil članka urednika "Mladosti" Milana Vlajčića


..


Политичка мода  тзв. отворених писама или о проблемима са књижевним часописом "Видици". Отворено писмо  ГДЕ СУ "ВИДИЦИ"Групе аутора  (Милан Лалић, Драгиња Урошевић, Радомир Глушац, Бранко Летић....)
Факсимил

ЛеЗ 0008152  
..    ПРИПОВЕТКЕ ПСИХОЛОШКОГ НАТУРАЛИЗМА. Видосав Стевановић "РЕФУЗ МРТВАК", "Просвета", Београд., 1969.

Чедомир Мирковић, факсимил текста штампаног у "Књижевним новинама"
ЛеЗ 0008123   
..      ЗАШТО НИЈЕ ИЗАШЛА КЊИГА О ЈУНУ 68.?

Сведочанство Б. Г. штампано у "Студенту"
ЛеЗ 0008122   
..


ПИСМО ЈАНЕЗУ КОЦИЈАНЧИЧУ  
СЕКРЕТЕРИЈАТА СК ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У БЕОГРАДУ


Штампано у београдском "СТУДЕНТУ", који је био веома читана новина, ...


ЛеЗ 0008121 

.

Нема коментара:

Руј. Рајско дрво Звижда

Руј. Рајско дрво Звижда
My Opera

Виртуелни музеј

Виртуелни музеј
ЗАВЕТИНА